LA CLAU ES ONE HEALTH

19/05/2022

19.00 hores

CosmoCaixa Barcelona (calle Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona)

El novembre del 2021, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) van establir una nova definició del concepte One Health en la qual reconeixen que la salut dels éssers humans, dels animals, de les plantes i dels ecosistemes són interdependents i estan vinculades estretament.

L’enfocament One Health, holístic i unificador, integra diferents disciplines amb la finalitat de poder analitzar globalment les malalties animals i humanes amb el seu entorn, una visió que resulta primordial per estudiar possibles futures pandèmies o malalties emergents. En aquesta sessió, tindrem l’oportunitat d’assistir a aquesta col·laboració interdisciplinària amb la doctora Inmaculada Casas, experta en virologia, i el doctor Santiago Vega, expert en One Health des de la disciplina veterinària

+INFO

Santiago Vega és catedràtic de Sanitat Animal de la Facultat de Veterinària CEU Cardenal Herrera, doctor en Veterinària per la Universitat Complutense de Madrid i diplomat en Sanitat per l’Escola Nacional de Sanitat Carlos III.

Inmaculada Casas Flecha és doctora en Farmàcia, investigadora del Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III i directora del Laboratori de Referència i Recerca en Virus Respiratoris.

Toni Pou, comunicador i divulgador científic. Col·labora en comunicació de la ciència en diferents mitjans i editorials. Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Premi Prisma.