QUÈ INFLUEIX EN LA SALUT MUNDIAL?

12/05/2022

19.00 hores

CosmoCaixa Barcelona (calle Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona)

Per millorar la salut a escala planetària hem de superar fronteres i actuar respecte a indicadors com ara el progrés, el transport, l’alimentació, la tecnologia, el medi ambient o la innovació. El seu grau de desenvolupament i sostenibilitat és primordial per enfrontar-se a amenaces globals, com la pandèmia actual, la resistència a antibiòtics o les malalties emergents. Un dels objectius de desenvolupament sostenible, l’ODS 3, té com a repte garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones. Estem en el bon camí per aconseguir-ho?

En aquesta sessió, la doctora Maria Neira ens ajudarà a descobrir la situació actual a escala mundial. Parlarem no tan sols dels objectius que té l’OMS sobre la pandèmia actual, sinó també de quines malalties emergents hi ha al planeta o quines altres pandèmies podrien arribar. Reflexionarem sobre per què sorgeixen aquestes malalties, per què es podrien convertir en pandèmies i com ho podríem evitar. Tots els assistents podreu participar-hi i debatre directament amb la Dra. Neira sobre com es pot modernitzar la salut actual per millorar la salut futura.

INSCRIPCIÓNS AQUÍ

+ INFO  

María Neira és directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l’Organització Mundial de la Salut i doctora en Medicina per la Universitat d’Oviedo. Anteriorment va ser coordinadora mèdica de Metges sense Fronteres al Salvador i Hondures.

Toni Pou, comunicador i divulgador científic. Col·labora en comunicació de la ciència en diferents mitjans i editorials. Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Premi Prisma.