DIALOGA PER LA SALUT DEL FUTUR

26/05/2022

19.00 hores

Pot ajudar la intel·ligència artificial en la salut del futur? A què es refereixen els conceptes salut digital, salut virtual o telemedicina? És possible portar la medicina personalitzada a la sanitat pública? Què és la medicina genòmica? Com pot ajudar la ciència ciutadana en l’àmbit de la salut? Tots aquests conceptes i les polítiques de R+d+i són eines essencials per garantir un sistema sanitari universal i accessible a tothom.

Des de l’aplicació del big data, la intel·ligència artificial o la genètica, les opcions de noves eines disponibles són múltiples i cada vegada estan més presents a la nostra realitat, i anticipen un paisatge que l’àmbit de la salut tindrà d’aquí a molt pocs anys. En aquesta sessió podrem conèixer de primera mà alguns exemples d’aquestes innovacions i quina ciència hi ha darrere a través dels seus artífexs, amb un format molt dinàmic i participatiu en el qual tots els assistents podran interactuar amb els ponents.

+ INFO

Valeria Rigui, doctora en Interacció Humà-Computadora per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Llicenciatura en Ciències de la Comunicació, Matemàtiques i Informàtica per la Universitat de Roma Tor Vergata. Investigadora experta en ciència ciutadana en diversos projectes europeus i nacionals, com ara CitieS-Health i Helios, projectes que exploren, mitjançant la participació activa de la ciutadania, com la presència de la natura, la bona qualitat de l’aire i els espais verds tenen un impacte en la nostra salut mental i el nostre benestar.

Cristian Pascual, enginyer industrial i MBA per Esade i la Carlson Escola d’Administració. Expert en telemedicina i starts-up especialitzades en salut digital. President del Barcelona Health Hub, una entitat privada sense ànim de lucre creada per promoure la innovació en salut digital.

África Periáñez, doctora en Matemàtiques per la Universitat de Reading i màster en Teoria de Cordes i Física Teòrica pel CERN i la Universitat Autònoma de Madrid. Actualment, és fundadora i directora executiva de benshi.ai, una organització sense ànim de lucre que s’enfoca a reduir les desigualtats en salut a través de l’aprenentatge automàtic del comportament en països d’ingressos baixos.

Miquel Àngel Bru, especialista en eHealth, diplomat en Infermeria i Fisioteràpia per la UVIC i MBA a Esade. Cofundador de Made of Genes, desenvolupa models i algoritmes des de la biologia de sistemes per tal d’elaborar un pla de salut personalitzat d’acord amb les necessitats individuals.

Toni Pou, comunicador i divulgador científic. Col·labora en comunicació de la ciència en diferents mitjans i editorials. Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Premi Prisma. Codirigeix el postgrau en Comunicació Científica de la Universitat de Vic, del qual també és docent, i el professor de Comunicació Científica a la Universitat Internacional de Catalunya.