Riscos de futur: del Fòrum Econòmic de Davos a l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic (ESCACC 30)

23 de març de 2023

12.30-14.00 hores

Sessió online

Fa anys que el Fòrum Econòmic de Davos alerta sobre la necessitat d’establir polítiques d’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic ia l’Informe de Riscos Globals 2023 exposa que, tant a curt com a llarg termini (2-10 anys), els principals riscos dectectats estan directament o indirectament associats al canvi climàtic.

D’altra banda, el 17 de gener del 2023, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la nova Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic per al 2030, on a partir de les vulnerabilitats detectades es proposen accions concretes per reduir l’impacte esperat.

Quines accions haurem d’abordar com a empreses i com a societat?

Et convidem a dialogar amb els nostres experts.

Ana Tuñas

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i redactora sènior de l?Agència EFE. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional a diferents seus de l’Agència EFE primer cobrint els temes econòmics i els darrers anys temes ambientals.

Josep Garriga

Llicenciat en economia per la Universitat de Barcelona. Va ser el primer director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (2004-2009) i responsable de Desenvolupament Sostenible del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Expert per contra climàtic i un gran coneixedor de les COP

Introdueix i modera: Mercè Rius

Doctora en Biologia i PDD dIESE. Amb més de 25 anys de trajectòria en temes ambientals al sector privat i públic on ha ocupat càrrecs com a diputada de medi ambient de la Dip. de Barcelona, dir. de l’Institut Català d’Energia, dir. gral. de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic i de Transports i Mobilitat a la Generalitat de Catalunya