El Projecte Life Priorat s’ha desenvolupat entre juny de 2006 i juny de 2008 per desenvolupar de forma experimental un sistema sostenible de viticultura en zones de muntanya. S’ha centrat en l’elaboració d’un sistema de terrasses que respecti la Carta Europea del Paisatge. Alhora s’han elaborat tècniques de viticultura que controlen el vigor del cep i que permeten un ús més eficient dels recursos i una reducció dels fitosanitaris, aconseguint un resultat d’alt nivell en el raïm que permeti la producció de vins d’alta qualitat.

A partir de les experiències realitzades s’ha desenvolupat un programari que permet la realització de les terrasses i un Manual de Bones Pràctiques en Viticultura de Muntanya.

El projecte que ha estat coordinat per la Fundació Forum Ambiental ha comptat amb la participació com a partners de Mas Martinett Assesoraments (DG. Priorat), Castell de Perelada (DG. Ampurdà) i Domaine de Cabasse (DG. Côte du Rhòne).

   El Projecte Life Priorat s’ha desenvolupat entre juny de 2006 i juny de 2008 per desenvolupar de forma experimental un sistema sostenible de viticultura en zones de muntanya. S’ha centrat en l’elaboració d’un sistema de terrasses que respecti la Carta Europea del Paisatge. Alhora s’han elaborat tècniques de viticultura que controlen el vigor del cep i que permeten un ús més eficient dels recursos i una reducció dels fitosanitaris, aconseguint un resultat d’alt nivell en el raïm que permeti la producció de vins d’alta qualitat.

A partir de les experiències realitzades s’ha desenvolupat un programari que permet la realització de les terrasses i un Manual de Bones Pràctiques en Viticultura de Muntanya.

El projecte que ha estat coordinat per la Fundació Forum Ambiental ha comptat amb la participació com a partners de Mas Martinett Assesoraments (DG. Priorat), Castell de Perelada (DG. Ampurdà) i Domaine de Cabasse (DG. Côte du Rhòne).

Descarregar el Manual de Bones Pràctiques en Viticultura de Muntanya aquí.